Yükleniyor, lütfen bekleyiniz.

Sık Sorulan Sorular

Sık Sorulan Sorular

İngilizce Hazırlık Programı bütün bölümlere zorunludur.

İngilizce Hazırlık Programından muaf olmak isteyen öğrencilerin, geçerli puanı aldıklarını gösterir belgeyi Diller Okuluna teslim etmeleri gerekmektedir. Kabul edilen sınavlar ve puanlar şöyledir: YDS/YÖKDİL: 90 TOEFL-IBT: 80 PTE AKADEMİK: 55 CPE: C CAE: C FCE: B

Evet. Düzey Belirleme Sınavına girmeyen öğrenciler başlangıç seviyesinde olduklarını düşünseler bile hazırlık eğitimine başlayamazlar. Düzey Belirleme Sınavında başarılı olan öğrenciler, İngilizce Hazırlık muafiyet sınavına girmeye hak kazanırlar. Başarılı oldukları takdirde bölümlerinde derslere başlayabilirler.

Öğrencilerin gerekli İngilizce dil becerilerini geliştirebilmeleri için bütün derslere devam etmeleri büyük önem taşımaktadır. İngilizce Hazırlık Programında öğrencilerin derslerin en az %90’ına devam zorunluluğu vardır. Hastalık, disiplin cezası veya diğer zorunlu gerekçeler dahil, belgelenmiş veya belgelenmemiş herhangi bir nedenle derslere %90’dan daha az katılmış öğrenciler, ders içi yükümlülükleri sağlayamamış kabul edilir. Bu durumdaki öğrenciler derslerinde başarılı olsalar bile bir sonraki kura devam edemezler. İsteğe bağlı İngilizce Hazırlık Programına katılan öğrenciler ise bir sonraki akademik yılda bölümlerine başlayabilirler. Ağır hastalık durumunda, heyet raporu veya hastane yatış belgesinin ibrazı durumunda ise öğrenciler izinli sayılırlar.

Sınıflar 10-15 kişiliktir.

5 İngilizce kurunu başarı ile tamamlayan, hiçbir kurda kalmayan öğrencilere yurtdışı imkanı sunulur. 

6 Aralık 2023 tarihli Üniversite Yönetiminin aldığı kararla belirlenen başarı kriterleri aşağıdaki gibidir. 

Hazırlığa Başlama Seviyesi

Hazırlık Başarı Değerlendirme Kriterleri

Elementary

%15 Ele + %15 Pin + %20 Int + %20 Upp + %20 Pfac + %10 ITEX

Pre-intermediate

%20 Pin + %20 Int + %25 Upp + %25 Pfac + %10 ITEX

Intermediate

%30 Int + %30 Upp + %25 Pfac + %15 ITEX

Upper-intermediate

%45 Upp + %40 Pfac + %15 ITEX

Pre-faculty

%70 Pfac + %30 ITEX

Üniversitemize ÖSYM sınavıyla yerleşen/yerleşecek olan öğrencilerimize her bir yıl için 15 kişilik bir kontenjan açılmak suretiyle yukarıda belirtilen uygulamaya göre yurt dışı yaz okulu imkânı sunacağımızı bildirmek isteriz.

Bu kapsamda, ÖSYM sınavı ile yerleşen ve İbn Haldun Üniversitesi İngilizce hazırlık programını herhangi bir kurdan kalmadan tamamlayarak başarılı olan öğrencilerimiz arasından her yıl en yüksek %30'luk başarı diliminde yer alanlar 1. sınıfın sonunda Amerika'da gerçekleşecek yaz okulu programına dahil olacaklardır. 

İngilizce Hazırlık Programında kalınması durumunda burslar bir yıl daha devam eder.

Hazırlık sınıfına devam etmesine rağmen iki yıl içinde başarı ile tamamlayamayan öğrencilerin programdan ilişiği kesilir. İlişiği kesilen öğrenciler, kendi yükseköğretim kurumlarında öğretim dili Türkçe olan eşdeğer bir programa kayıt yaptırabilirler. Ancak üniversitemizde hem İngilizce hem de Türkçe dillerinde öğretim yapan program olmadığından, kurum içinde Türkçe programa geçiş imkanı bulunmamaktadır. Bu öğrenciler, talep etmeleri durumunda ÖSYM Başkanlığı tarafından bir defaya mahsus olmak üzere, kayıt yaptırdıkları yıl itibarıyla, öğrencinin ÖSYS puanlarından ilgili olan puanı, yerleştirileceği programa kayıt yaptırmak için aranan taban puanından düşük olmaması şartıyla öğretim dili Türkçe olan programlardan birine merkezî olarak yerleştirilebilirler. ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme işlemleri ile ilgili her yılın Ekim ayı içerisinde duyuru yapılmaktadır.

Hazırlık sınıfında tek bir kitap değil, çeşitli kitaplar kullanılır. Her modülün ilk günü öğrencilere kullanacakları kitaplar hakkında bilgi verilir. Bu kitapların modülün üçüncü gününe kadar temin edilmesi gerekmektedir.

 Hayır. Hem Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 71. maddesine aykırı olduğundan, hem de kullanılmış ve korsan kitapların web dil platformlarına erişim için gereken aktivasyon kodlarının kullanılamaz olmasından dolayı fotokopi ya da ikinci el kitap kullanılması kabul edilemez.

Kitap bursu yönergemizde bulunmamaktadır.

Hazırlık programı kulüplerinin amacı öğrencilerin dil becerilerini etkin bir şekilde kullanarak geliştirmelerini sağlamaktır. Bütün kulüpler bu amaca hizmet edecek şekilde tasarlanmıştır. Hazırlık eğitiminin bir parçası olan bu kulüplerden birine katılım zorunludur. Hazırlık kulüplerine katılım, üniversitenin sunduğu diğer kulüplere katılmaya engel değildir.

Başakşehir Yerleşkesi'nde eğitim yapılmaktadır. 

Sınav sonuçlarına itiraz, sınav sonucunun açıklanmasından itibaren 3 iş günü içinde yapılır. Sonrasında yapılan itirazlar geçersizdir. İtirazlar imzalı bir dilekçe ile İngilizce Hazırlık Programı koordinatörüne teslim edilmelidir. Ölçme ve Değerlendirme Merkezi, itiraz döneminin sonunda öğrencinin eğitimini sürdürdüğü aynı kurdan derse giren öğretim görevlilerinden ve Ölçme ve Değerlendirme Merkezinden bir üyenin de bulunduğu bir “İtiraz Komisyonu” oluşturur. Öğrencinin kağıdı bu komisyon tarafından tekrar incelenerek, “Dilekçe Sonuç Formu” imzalanıp daha önce ilan edilen sınav sonucunda herhangi bir değişiklik olup olamayacağı en geç beş iş günü içinde neticelendirilir.

Raporunuzu hem prep.english@ihu.edu.tr  mail adresine iletmeli hem de gelemediğiniz dersin öğretmenine teslim etmelisiniz.

Raporunuzun geçerli olabilmesi için;

  • devlet veya özel hastane
  • üniversitemiz doktoru
  • aile doktoru 

tarafından verilmiş olması gerekmektedir.