Diller Okulu İstişare ve Değerlendirme Kampı’nda Dil Eğitimlerimiz Tüm Boyutlarıyla Tartışıldı

27.04.2022

İbn Haldun Üniversitesi Diller Okulu İstişare ve Değerlendirme Kampı, 28-30 Ocak tarihlerinde Mütevelli Heyetimizin, yöneticilerimizin ve Diller Okulu akademik ve idari personelinin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Programın açılış oturumunda bir selamlama konuşması yapan Mütevelli Heyeti Başkanımız Prof. İrfan Gündüz, dinlemek, görüş ve önerileri not almak, eksik ve sorunları gidermek üzere kampta Diller Okulu personeliyle bir araya geldiklerini söyledi. Henüz lisans mezunu vermemiş olsak da lisansüstü mezunlarımızın, akademisyenlerimizin gayretleriyle güzel yerlere geldiklerini belirten Prof. Gündüz, ülkemizi geleceğin dünyasında hak ettiği konuma yükseltmek için öğrencilerimizin dünya dillerini hakkıyla öğrenmelerinin şart olduğunu, özgüven sahibi, dilde mahir gençlerin geleceğin lider kadrolarını oluşturacağını ifade etti. Mütevelli Heyeti Başkan Vekilimiz Necmeddin Bilal Erdoğan da Üniversitemizdeki dil eğitimlerinin halihazırda çok iyi bir noktada olduğunu belirttiği konuşmasında, bu eğitimleri daha da geliştirerek, eğitim-öğretimde yeni imkanları ve teknolojileri yakından takip ettiklerini belirtti. Kampta mevcut eğitim ortamının masaya yatırılarak, yeni fikirlerin, teknolojilerin ve projelerin de tartışılacağını belirten Erdoğan, toplantıların verimli geçmesi temennisiyle sözlerine son verdi. Rektörümüz Prof. Atilla Arkan ise yaptığı konuşmada, dil öğretiminde bir marka olma yolunda hızla ilerleyen Diller Okulu’nun sunduğu eğitimin kalitesinin daha da yükseltileceğini, öğrencilerimizin dil becerileri ve yeteneklerinin geliştirilmesi noktasında ciddi gayret sarfedildiğini ifade etti. Diller Okulu öğretim görevlilerinin geri bildirimlerinin önemli olduğunun altını çizen Prof. Arkan, yapay zeka destekli dil eğitimlerinden sertifika programlarına bir dizi başlığın kampta tartışılacağını belirtti. Diller Okulu İstişare ve Değerlendirme Kampı’nda üç gün boyunca program geliştirme, ölçme-değerlendirme çalışması, materyal geliştirme ve araştırma-geliştirme gibi konular, yuvarlak masa toplantılarında tartışıldı ve sunumları yapıldı.